Az eddigi legátfogóbb összefoglaló a hazai cukrászdák világából. Közel száz portré a szakma legkiválóbb szereplőivel és számos kultúr- és ipartörténeti írás vezet be a cukrászvilág rejtelmeibe. Melyik desszert nyerte meg több mint száz éve a Párizsi Édesség Világkiállítás fődíját? Mikor alakultak az első hazai cukrászdák? Mi az első magyar termék, amely bekerült a világ legjobb ötven élelmiszerek közé? Milyen hungarikumok vannak az édességeink között? Milyen volt cukrászdát üzemeltetni a Horthy-korszakban, az ötvenes években vagy a hetvenes években? A családtörténetek számos ilyen kérdésre adnak választ, s közben a történetek sorai között végigjárhatjuk évtizedek, sőt évszázadok generációs fejlődését, küzdelmét, több száz fotó kíséretében.
Magyar cukrászdák és kávéházak Az eddigi legátfogóbb összefoglaló a hazai cukrászdák világából. Közel száz portré a szakma legkiválóbb szereplőivel és számos kultúr- és ipartörténeti írás vezet be a cukrászvilág rejtelmeibe. Melyik desszert nyerte meg több mint száz éve a Párizsi Édesség Világkiállítás fődíját? Mikor alakultak az első hazai cukrászdák? Mi az első magyar termék, amely bekerült a világ legjobb ötven élelmiszerek közé? Milyen hungarikumok vannak az édességeink között? Milyen volt cukrászdát üzemeltetni a Horthy-korszakban, az ötvenes években vagy a hetvenes években? A családtörténetek számos ilyen kérdésre adnak választ, s közben a történetek sorai között végigjárhatjuk évtizedek, sőt évszázadok generációs fejlődését, küzdelmét, több száz fotó kíséretében. 14420 5670 HUF Nemzeti Értékek Könyvkiadó | ![]() |